Macarons – kaip jie gaminami?

Ragavote macarons? Ką manote apie jų skonį? Macarons – tai prancūziški morenginiai sausainiai iš kiaušinių baltymų, cukraus ir maltų migdolų. Jų skonių yra pačių įvairiausių, tad be pagrindinių paminėtų ingredientų galite aptikti begalę įvairiausių prieskonių. Nesate jų ragavę? Tuomet spauskite čia ir išsirinkite pageidaujamo skonio macarons sausainių.

Macarons sausainėlius Venecijos vienuoliai kepė dar VIII a., Prancūziją jie pasiekė tik XVI a. Na, mūsų šalyje galima sakyti išpopuliarėjo XXI amžiaus pradžioje. Galbūt vienas kitas gurmanas juos ir gamino, tačiau plačiai visuomenėje žinomi tik pastaruosius du dešimtmečius. Taigi, galima drąsiai teigti, jog macarons Lietuvoje – tikra naujovė.

Kaip ir kiekviena naujovė, taip ir šie prancūziški desertai, iš pradžių buvo pavaldūs tik profesionalams. Tačiau lietuvių tauta yra gana išradinga, tad visai nenuostabu, jog ne vieni namai vis dažniau pakvimpa macarons sausainiais.

Kaip minėjome,  macarons gamybai naudojama visai nedaug ingredientų. Tai smulkūs malti migdolai, cukraus pudra, kiaušinių baltymai, miltai ir dažniausiai vanilės ankštis. Taip pat dažnai dedama žiupsnelis druskos. Macarons gali būti dažomi įvairiais maistiniais dažais. Tikriausiai atkreipėte dėmesį, jog vienas svarbiausių šių desertų išskirtinumų – begalė spalvų?

Štai kuo pagardinti macarons, priklauso nuo jūsų fantazijos ir pomėgių. Galima į pagalbą pasitelkti kavą, kakavą, rožių vandenį, įvairiausius sirupus ir prieskonius.

Svarbiausia ingredientų paruošimo dalis – migdolų miltų ir cukraus pudros sumaišymas ir persijojimas. Migdolų ir miltų mišinys privalo būti ypatingai smulkus. Tam tikslui jis net 2 kartus persijojamas per specialų sietelį. Jeigu paliksite stambesnių gabaliukų, macarons paviršius sutrūkinės ir, be abejonės, jie savo išvaizdą praras.

Kitiems ingeredientams ypatingo paruošimo nereikia. Vyrauja mitas, jog kiaušinių baltymai turi būti šiek tiek senesni. Tai tik mitas. Tinka naudoti bet kokio šviežumo kiaušinius. Svarbiausia – gerai išplakti morengą. Taigi, pasikaustykite kantrybe ir pirmyn kepti macarons.