Kur ieškoti kokybiško sauso maisto šunims?

Kokybiško sauso maisto reiktų ieškoti veterinarijos vaistinėse ar spesializuotose veterinarijos parduotuvėse, jis gaminamas laikantis aukščiausių kokybės standartų ir tinkamai subalansuotas. Sausas šunų ėdalas turi daug maistinių medžiagų, reikalingų gyvūno energijai, aktyvumui ir gerai savijautai, kokybiškas maistas privalo savo sudėtyje turėti mėsos, daržovių, grūdinių kultūrų. Pirkdami sausą maistą, atkreipkite dėmesį į rekomendacijas ant pakuotės į esančius ingredientus ir šėrimo dažnumo patarimus. Šunų maisto sudėtį labai praturtina Omega-3 riebalų rūgštys, nes šios rūgštys padeda kovoti su uždegimais, gerina odos būklę, sąnarių veiklą ir suteikia energijos.

Kaip skirstomas sausas šunų maistas?

Sausas šunų maistas skirstomas į klases: economy, premium ir super premium. Economy klasės maistas parduodamas prekybos centruose. Pagrindinė tokio maisto sudedamoji dalis yra grūdai, o mėsos jame būna tik 4-5 proc., ant pakuotės rašoma, kad yra konservantų, dažiklių ir visokių kitokių sintetinių priedų, kurie gali sukelti alergiją ar net vėžio susirgimą. Geriausia rinktis super premium ar bent jau premium klasės pašarą. Super premium pašare mėsos būna 50 proc., prie sauso pašaro šuniuką reiktų pratinti nuo ketvirtos jo gyvenimo savaitės, o pašaro granulių dydis priklauso nuo to, kokiam šuns dydžiui pritaikytos, mažų veislių šunims yra smulkios granulės, ypač jaunų šunų kokybiško maisto sudėtis subalansuota taip, kad jie gautų iš pašaro pakankamai kalio ir fosforo, labai reikalingo kaulams ir sąnariams. Svarbu, neleisti šuniui nutukti, nes tai kenkia sveikatai ir trumpina augintinio amžių.

Kokius kaulus galima duoti šuniui?

Kaulai turi būti žali, nes virti kaulai yra sunkiai virškinami ir praranda dalį taip reikalingų maistinių medžiagų, taip pat reiktų atsižvelgti į tam tikras kaulų dalis, nešerti blauzdikauliu, šlaunikauliu, nes stiprūs  šuns dantys kaulą gali sutrupinti, o šie skyla į labai aštrius gabalėlius. Pirmą kartą gavęs tokį gardų kąsnelį šuo gali būti neprognuozuojamas, praryti jį nekramtęs, todėl geriau rinktis didesnį kaulą ir kartu stebėti graužimo procesą.