Kas svarbu prieš atveriant naujo restorano duris

Apranga padavėjams

Daugybė žmonių yra linkę romantizuoti restoranų verslą, manydami, kad šioje srityje viskas vyksta labai sklandžiai ir nesudėtingai. Tačiau toks įspūdis gali susidaryti tik tuomet, kai žvelgiama į aukštos klasės ir jau seniai didelį populiarumą pasiekusį restoraną, prie kurio durų kasdien nusidriekia didelės klientų eilės. Taigi, reikėtų suprasti, kad tokią sėkmę pasiekia anaiptol ne kiekvienas restoranas, o didelė dalis pirmuosius žingsnius šioje rinkoje žengiančių verslininkų labai greitai nuleidžia rankas, nes supranta, kad jiems nepavyko. Kaip bebūtų, tai tikrai nereiškia, kad jums nereikėtų bandyti. Jei jūs turite labai aiškią viziją ir žinote, ką norėtumėte pasiekti, imkitės darbo. Kuo anksčiau pradėsite, tuo greičiau galėsite džiaugtis atvėrę savo pirmojo ir naujojo restorano duris.

  • Turėtumėte apgalvoti, koks restoranas galėtų nustebinti jūsų būsimus klientus. Tam, kad būtų paprasčiau, pabandykite įsijausti į kliento vietą. Paklauskite savęs, kas jus sužavėtų ir ko jūs iki šiol nesate matę jokiame kitame restorane? Jei rasite atsakymą į šį klausimą, galite būti tikri, kad būsite į priekį žengę labai svarbų žingsnį.
  • Sugalvokite patį geriausią ir tinkamiausią savo būsimo restorano pavadinimą. Jis turi būti aiškus, lengvas, žavingas ir įsimintinas. Tai turi tapti jūsų skiriamuoju ženklu, kurį kiekvienas žmogus labai lengvai prisimintų.
  • Sudarykite meniu, kuriame būtų tobulu skoniu pasižymintys patiekalai. Jūsų meniu jokiu būdu neturėtų būti labai ilgas. Jei orientuositės į kiekybę, galiausiai suprasite, kad padarėte labai didelę klaidą. Taigi, vietoje to susitelkite į kokybę ir savo restorano meniu sudarykite nedaugiau kaip iš dešimties ar dvidešimties patiekalų.
  • Pasamdykite profesionalų personalą ir pasirūpinkite kokybiška bei jūsų restorano atmosferą atitinkančia apranga padavėjams. Būtent jūsų personalas bendraus su restorano lankytojais, todėl padavėjai turi būti profesionalūs, mandagūs ir išmanantys visas etiketo taisykles (jau nekalbant apie jų tinkamą įvaizdį).
  • Kuomet atversite savo restorano duris, niekuomet nepamirškite investuoti į reklamą. Kad ir kiek daug žmonių beateitų į jūsų naująjį restoraną, visuomet stenkitės pritraukti vis daugiau naujų klientų ir didinkite savo vardo žinomumą.