7 patarimai naujam barui

Baro inventoriusJei dažnai vaikštinėjate Vilniaus miesto gatvėmis ir nevengiate centro, turbūt jau seniai pastebėjote, kiek daug restoranų, barų ir kavinių galima aptikti. Kai kuriose Vilniaus miesto gatvėse tiesiog virte verda gyvenimas. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad maitinimo sferoje verslininkai tiesiog klesti ir jiems nėra baisios jokios ekonominės krizės – barai ir restoranai tiesiog sausakimši. Tačiau tikroji situacija nėra jau tokia teigiama. Trumpiau tariant, labai didelė dalis maitinimo srityje savo veiklą pradedančių verslininkų neilgai trukus užsidaro dėl pernelyg mažo klientų srauto ir nepasiteisinusios verslo vystymo strategijos. Todėl tai, ką matome pačiose lankomiausiose ir populiariausiose Vilniaus miesto gatvėse, nėra nesulaužoma taisyklė. Taigi, jei jūs norite atidaryti savo nuosavą barą, pirmiausia turite labai gerai išanalizuoti rinką ir suprasti, kokiais veiksniais pasižymi sėkmingas baras.

  • Mokykitės iš kitų padarytų klaidų – tai yra pigiausia ir mažiausiai skausminga. Jei jūs suprasite, kodėl užsidarė vienas ar kitas į jūsų turimą baro koncepciją panašus baras, jums bus kur kas lengviau išvengti tų pačių klaidų kartojimo, o tai reiškia, kad galėsite sutaupyti daugiau laiko, pinigų ir nervų.
  • Būkite originalūs ir stenkitės, kad jūsų baras taptų išskirtinis – nėra paprasta įskurti barą, kuris akimirksniu taptų tikru klientų traukos centru. Jūs turite savo klientams pasiūlyti ką nors nauja. Turite išsiskirti ir savo barą paversti unikaliu. Stenkitės generuoti unikalias ir išskirtines idėjas. Nebijokite eksperimentuoti ir praktikoje įgyvendinti tai, apie ką anksčiau nė nebuvote girdėję. Galbūt tokiu būdu rasite patį tinkamiausią sprendimą.
  • Kokybiškas baro inventoriusIšsirinkite lankomą vietą – žinoma, tokioje vietoje nuomojamos patalpos kainuoja kur kas brangiau. Tačiau jei jūsų biudžetas tai leidžia, kodėl gi turėtumėte savo naująjį barą įsteigti užkampyje, kur tikėtinas lankytojų srautas yra labai mažas? Atlikite rinkos analizę ir išsiaiškinkite, kokiose jūsų miesto vietose galima sulaukti didžiausio lankytojų srauto, o tuomet imkitės patalpų paieškų.
  • Investuokite į šiuolaikišką baro inventorių – profesionalus baro inventorius yra tiesiog būtinas, jei norite savo veiklą vystyti kaip įmanoma sklandžiau. Nemanykite, kad įsigiję seną ir pigią baro įrangą tokiu būdu galėsite sutaupyti ir lengviau bei efektyviau pasistūmėti pirmyn. Jei suprasite, kokią didelę reikšmę jūsų barui turės pasirinkta šiuolaikiška ir puikiai veikianti įranga, savo tikslą pasieksite kur kas lengviau.
  • Pasiūlykite tai, ko nesiūlo kiti barai – suprantama, kad daugumoje barų pagrindiniu akcentu yra alkoholiniai gėrimai. Tačiau ar tai nėra pakankamai pasenusi „tema“? Šiandien būtų labai sudėtinga sugalvoti išskirtinį alkoholinį gėrimą, todėl pasistenkite susitelkti į tai, kokius originalius patiekalus galėtumėte pasiūlyti savo klientams. Nustebinkite juos. Priverskite dėl vieno ar kito užkandžio pas jus apsilankyti kur kas dažniau.
  • Dirbkite su dideliu entuziazmu ir atsidavimu – baro savininko darbo diena netrunka tik aštuonias valandas. Tiek laiko įprastai trunka personalo darbo diena. Tuo tarpu jums teks dirbti kur kas daugiau, todėl jūs turite būti labai atsidavę ir nusiteikę pozityviai. Stenkitės dirbti tiek, kiek tik reikės, kad galėtumėte pasiekti savo sėkmę.
  • Investuokite į baro reklamą – žinoma, jūsų teikiamų paslaugų kokybė turi būti pati aukščiausia ir jai reikėtų skirti daugiausiai dėmesio bei pastangų, tačiau tai tikrai nereiškia, kad jums nereikėtų investuoti į savo baro reklamą. Barų yra labai daug ir jie yra skirtingi – pritraukiantys skirtingus lūkesčius ir skirtingą skonį turinčius lankytojus. Todėl jei jūs norite, kad apie jūsų barą kaskart sužinotų vis daugiau žmonių, pasirūpinkite efektyvia reklama.